Odprt poziv za skupino mladih selektorjev na Kino Otoku v Izoli

16/05/24
Kategorija

Dijake in študente vabimo, da se letošnjega filmskega festivala Kino Otok ne udeležijo le kot gledalci temveč kot filmski selektorji! Festival Kino Otok (5. do 9. junij, Izola) namreč vabi dijake in mlade do 26. leta v skupino Mladih filmskih selektorjev! 

Kaj počnejo Mladi selektorji: V kinodvorani si bodo ogledali več festivalskih filmov in se v družbi mentorjev o videnem poglobljeno pogovarjali in delili kritične razmisleke.

Film bomo skupaj obravnavali čim bolj celovito – kot umetnost, kot ustvarjalni izraz, a tudi kot sredstvo in izhodišče za boljše razumevanje družbe ter sveta. Predvsem nas bo zanimalo vaše mnenje o filmih in vaši pogledi na svet. Na festivalu se bomo tudi družili z režiserji ter drugimi ustvarjalci filmov, kjer boste lahko iz prve roke izvedeli vse podrobnosti ustvarjalnega procesa. Kot del programske ekipe mednarodnega filmskega festivala lahko tudi sami vplivate na oblikovanje programov za vaše vrstnike in druge gledalce. Izbrani film na festivalu v Izoli bomo vključili in predstavili v okviru programa Kino Istra – Cinema Istria, ki se bo v poletnih mesecih odvijal v Slovenski Istri.

Kaj pričakujemo od Mladih filmskih selektorjev: da si ogledajo izbrane filme, sodelujejo pri pogovorih z mentorji in avtorji filma, za izbrani film bodo pripravili predstavitveni tekst, opravili intervju z avtorji filma ali kratek predstavitveni video.  

Kaj Mladi selektorji pridobijo: brezplačno udeležbo in akreditacijo za festival Kino Otok, ki jim bo omogočala dostop do vseh festivalskih projekcij. Nudimo spodbudno družbo, morje filmov in veliko raznolikih pogledov. 

Prijave so odprte za 10 mladih iz regije in širše Slovenije! Aktivnosti bodo potekale v angleškem jeziku. 

Za več informacij pišite Meri Viler na meri.viler@isolacinema.org. Prijave zbiramo najkasneje do ponedeljka, 27. maja 2024. Število udeležencev je omejeno. Prijavnica je na voljo na tej povezavi

Program 20. festivala Kino Otok – Isola Cinema je objavljen na www.kinootok.org!

Program je del evropskega projekta Mladi programerji za mlado občinstvo! Mreža evropskih filmskih festivalov, ki ga koordinira Mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema, s podporo programa EU Ustvarjalna Evropa, podprogram MEDIA, in ki izhaja iz predhodnega mednarodnega projekta filmske vzgoje Film v gibanju

Več informacij: https://kinootok.org/postanite-del-skupine-mladih-selektorjev-na-mednarodnem-filmskem-festivalu-kino-otok-isolacinema/ 

Besedilo pripravil: Zavod Otok

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov