Sporočilo za javnost: Pomol okusov z istrskimi dobrotami in gostujočimi žlikrofi

4/06/24
Kategorija

V soboto, 8. junija, bo ponovno čas za gastronomsko druženje na Pomolu okusov. Bogati ponudbi istrske hrane in pijače se tokrat pridruži tudi gostujoča stojnica s ponudnikoma iz Cerknega in Žiri.

Poskrbljeno bo za mnoge okuse

V prijetnem morskem ambientu bo v Izoli potekal že tretji Pomol okusov te sezone. Dobrote morja in istrskega podeželja bo moč poskusiti že od 11.00 dalje, ob glasbeni spremljavi pa bo kulinarični dogodek v polnem zagonu trajal do 22.00.

Pomol okusov je idealna priložnost, da obiskovalci izkušnjo istrske kulinarike doživijo na enem mestu. Izbirali bodo med 20 stojnicami s hrano in pijačo, kjer bodo na voljo tako morske jedi kot tudi jedi z istrskega podeželja. Na stojnicah bodo na voljo pedoči, hobotnica v solati, tunin karpačo, kalamari in za Izolo najpomembnejše ribe – sardele, ki si jih boste lahko privoščili na žaru, ocvrte ali na tradicionalni šavor, poskrbljeno bo tudi za ljubitelje mesa. Ti bodo na svoj račun prišli ob goveji tagliati, burgerju in raznolikih pršutih, barve podeželja bodo zastopane predvsem s tartufi, ki bodo bogatili različne testenine, pitami s sezonskimi sestavinami in seveda tipičnimi istrskimi fritli.

Za popolno kosilo, večerjo ali popoldanski prigrizek bodo poskrbeli istrski vinarji in lokalni proizvajalci likerjev in gina, sladek zaključek pa bo zagotovljen na stojnici prefinjenih sladkih dobrot.

Na Pomolu okusov tudi tradicionalni žlikrofi in pivo iz Divjih bab

Z vizijo povezovanja zadnji dve leti na Turističnem združenju Izola na Pomolu okusov eno stojnico namenijo tudi ponudnikom, ki prihajajo iz krajev izven Slovenske Istre. V soboto, 8. junija, bodo tako pod okriljem Zavoda ID20, ki skrbi za ohranjanje in inovacijo kulturne dediščine, gostili Žlikrofe Teja iz Žiri in Pivovarno Zajc iz Cerknega. Predstavili se bodo s tradicionalnimi idrijskimi žlikrofi z bakalco ali ocvirki in z inovativnimi različicami te znane idrijske specialitete, npr. veganskimi žlikrofi na posteljici lisičk, barvnimi žlikrofi s tartufato, parmezanom in praženimi lešniki in drznimi sipinimi žlikrofi polnjenimi s tuno, inčuni s pikantno omako. Pivovarna Zajc iz osrčja Arheološkega parka Divje babe bo osvežila z lagerjem in porterjem domače proizvodnje ter živahnim pivom s korenjem ali malino.

***

Pripravila: Tjaša Likar                                                                                      Dean Kocjančič

stiki z javnostjo                                                                                                direktor TZ Izola

M: tjasa.likar@izola.si / t: 040 571 477

 

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov