SZJ - V Izoli se maja obeta bogat nabor prireditev

7/05/24
Kategorija

Izkupiček turističnega obiska prvomajskih praznikov je zelo dober, ugodne so tudi napovedi za poletno sezono. Pomemben motiv turističnega obiska bodo maja prireditve; med večjimi se obeta že 20. tradicionalni Praznik oljk, vina in rib.

Prvomajski prazniki so bili zaznamovani z zelo dobrim obiskom, ki je presegel 80% zasedenost nastanitvenih kapacitet. Za dopustovanje v Izoli so se čez praznike odločile predvsem slovenske družine z otroki, med tujimi obiskovalci pa je bilo največ avstrijsko in nemško govorečih gostov. Začetek prvomajskih počitnic je v Izoli odprl festival oranžnih vin-Orange wine festival, prvomajske praznike pa so obiskovalci lahko zaključili na drugi ediciji letošnjega Pomola okusov. Na Turističnem združenju Izola, ki organizira priljubljeno kulinarično prireditev, so z obiskom zelo zadovoljni. Tudi preteklo soboto je bila na številnih stojnicah pestra gastronomska ponudba istrskih dobrot, na gostujoči stojnici Pomola okusov pa so se tokrat predstavili ponudniki iz Goriških Brd.

Bogato dogajanje se v Izoli nadaljuje z mnogimi, tudi tradicionalnimi prireditvami. Vsi majski dogodki bodo odličen uvod v poletno sezono, za katero so obeti izolskih hotelirjev že sedaj zelo dobri in primerljivi z lanskoletno zasedenostjo v tem času. Slovenski teden nakita bo tokrat povezal Izolo, Ljubljano in Slovenj Gradec; v Izoli bodo galerije odprle tematske razstave v soboto, 11. maja. Naslednji dan, 12. maja, bodo na svoj račun na Festivalu temnega piva prišli ljubitelji temnih craft piv. Najpopularnejša izolska riba sardela, ki je pomembno prispevala k razvoju Izole, bo na krožnikih izolskih gostiln in restavracij kraljevala med 17. majem in 2. junijem, ko v Izoli potekajo Dnevi kraljice sardele.

Posebej živahno bo na izolski Lonki četrti majski vikend. V petek, 24. maja, bo svojo 35. obletnico obeležila knapovska rock skupina Orlek, v nedeljo, 26. maja, bo najmlajše razveselila Romana Krajnčan, sledil pa bo nastop legendarnega Alfija Nipiča. Izolsko mestno jedro bo ob zvokih glasbe in vonju domačih specialitet oživelo 31. maja, saj se takrat v organizaciji Centra za kulturo šport in prireditve začne dvodnevni Praznik oljk, vina in rib, ki letos obeležuje že 20. obletnico.

***

Pripravila: Tjaša Likar                                                                                                                Dean Kocjančič

stiki z javnostjo                                                                                                                          direktor

M: tjasa.likar@izola.si / t: 040 571 477

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov